Tiesittekös, että tänään alkoi valtakunnallinen leipäviikko? Minä ajattelin juhlistaa sitä mitenkäs muutenkaan kuin valkkaamalla testattavien reseptien listaltani pari leipäohjetta, joita on nyt sitten tarkoitus tässä lähipäivinä kokeilla. Ensimmäisenä vuoroon pääsivät nämä helpot lämpimät voikkarit, joiden teko-ohje löytyi Arlan juustoraastepussin takaa. Dijon-sinappi oli maultaan pikkuisen ärtsympää kuin muistinkaan, siitäpä tuo leiville antamani uusi nimi. : )

Dijon-lämppärit (4 kpl)

8 palaa paahtoleipää
dijon-sinappia
4 kinkkusiivua
150 g emmentalraastetta
tomaattia
punasipulia
basilikaa

Voitele puolet leipäpaloista sinapilla ja asettele niille kinkkusiivut. (Itse kokeilin tällä kertaa pippurista kinkkua, mutta sekään ei valmiissa leivissä kovin paljon maistunut, kun dijonin maku oli niin hallitseva. : ) Ripottele päälle 100 grammaa emmentalraastetta. Nosta toiset leivät kansiksi, päällystä tomaattiviipaleilla ja lopulla juustolla. Gratinoi leipiä 225-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Koristele punasipulilla ja tuoreella basilikalla, tarjoile heti.