Tässäpä herkullinen kakku, joka makujensa puolesta sopii mainiosti tarjottavaksi syksyn juhlissa tai vaikkapa pikkujouluissa sitten joskus, kun on taas niiden aika. Minä olen kyllä leiponut tätä tänä vuonna lämpiminäkin vuodenaikoina, joten kakku maistuu todistettavasti todella makoisalta myös keväällä ja kesällä :-) Ohjeen olen napannut taannoin Sekasopan arkistoista - suurkiitos siis Marielle jälleen kerran!

Kuva on jokseenkin heikkolaatuinen tällä kertaa, sillä se on otettu hämärän syysillan päätteeksi, pahoittelut siitä...

860295.jpg

Pohja:

3 munaa
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 rkl piparkakkumaustetta
1 rkl siirappia

Täyte:

2½ dl Flora Vispiä
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl puolukoita
1 tl vaniljasokeria
1 banaani

Lisäksi:

maitoa kostutukseen
puolukoita koristeluun

Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää siirappi ja kääntele se lusikalla varovasti taikinan sekaan. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, kaada taikina sen päälle ja paista 225 asteessa keskitasolla 5-8 minuuttia. Kumoa pohja heti uunista ottamisen jälkeen uudelle leivinpaperille, irrota alustana ollut paperi ja jätä pohja jäähtymään.

Vatkaa Flora Vispi ja ½ dl sokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Soseuta 1½ dl puolukoita ja makeuta ½ desillä sokeria. Lisää puolukkasose, ½ dl kokonaisia puolukoita ja vaniljasokeri kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa pohjalevy neljään osaan ja kokoa kakku: Lusikoi alimmaiselle pohjalle neljäsosa puolukkavaahdosta, nosta päälle seuraava kakkukerros ja kostuta se muutamalla teelusikallisella maitoa. Levitä toiseen väliin jälleen neljännes puolukkavaahdosta ja lado tasaisesti sen päälle viipaleiksi leikattu banaani. Nosta päälle kolmas kerros, kostuta maidolla ja päällystä vaahdolla. Nosta lopuksi neljäs kakkulevy paikalleen kanneksi ja kostuta myös se maidolla. Kuorruta kakku lopulla puolukkavaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua.