Tässäpä taas jälkiruoka, jonka tekemiseen ei tarvita järin monta ainesta: yy-kaa-koo ja sitten vielä nee, jos haluaa koristella annokset. Suklaa-lakumousse tuntui olevan, ehkä vähän yllättäen, etenkin kaksivuotiaan taaperomme mieleen. (Arvannette, että pikkumiehen naama oli herkkuhetken jälkeen näkemisen - ja valokuvaamisen! - arvoinen... :D) Lakritsikastiketta laitoin itse vähän reilummalla kädellä kuin alla on ohjeistettu; kolme lusikallista jätti jälkeensä vasta pienen häivähdyksen lakunmakua. Ohje on kotoisin Maku-lehden mainiosta reseptiarkistosta.Suklaa-lakumousse (6 annosta)

150 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
3 rkl lakritsikastiketta
lakunpaloja koristeeksi

Rouhi suklaa tai leikkaa se pieniksi palasiksi. Kuumenna puolet kermasta (eli 1 dl) höyryäväksi ja kaada se suklaan päälle. Hämmentele, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää, ja nosta sitten tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto ja lakritsikastike suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi; maista ja lisää lakukastiketta tarvittaessa. Jaa mousse pieniin jälkkäriastioihin ja koristele annokset lakunpaloilla.