Tämä resepti on lähtöisin Yhteishyvän Ruokalehdestä 2/06. Nämä keksit eivät makunsa puolesta olleet mikään tajuntaa räjäyttävä elämys (ihan syötäviä pikku makupaloja kumminkin), mutta ulkonäkö oli mielestäni niin veikeä, että eihän näitä voinut olla leipomatta :-) Hieman kukkaispiristystä syyssateiden keskelle, olkaa niin hyvät:

969867.jpg

200 g margariinia
1 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri, lisää ne vaahdon joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen puolikkaaseen vielä kaakaojauhe.

Kaulitse taikinat kahdeksi ohuehkoksi levyksi. (Varo kuitenkin tekemästä levyistä liian ohuita, koska tällöin keksejä on vaikea saada pysymään muodossaan, kun ne irrottaa leivonta-alustasta - tuli tätäkin valitettavasti kokeiltua... ;-) Ota taikinasta kuvioita kukanmuotoisella piparimuotilla ja nosta keksit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pyörittele vaalean taikinan ylijäämäpaloista pieniä palloja ja paina yksi pallura kunkin tumman kukan keskustaksi. Tee samalla tavalla vaaleille kukille keskustat tummasta taikinasta.

Paista keksejä 10-12 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.