Näiden ihanaisten pikkuleipien reseptin otin aikoinaan talteen Kattimatikaiselta, ja koristelukin on suoraan samaisesta blogista apinoitu. Nämä herkut kuuluvat ehdottomasti sarjaan "nopeasti parempiin suihin katoavat leipomukset", joten suurkiitos Katille ohjeesta! :-)

1486448.jpg

Suklaiset pikkuleivät

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 rkl siirappia
2 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä rasva, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele niistä leivinpaperilla peitetylle pellille kaksi pitkää tankoa; jätä väliin reilusti tilaa, sillä taikina leviää uunissa. Litistä tangot kädellä ja vedä halutessasi vielä haarukalla koristekuvioita pinnalle.

Paista tankoja 175 asteen lämmössä uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna niiden jäähtyä hetken aikaa ja leikkaa sitten sopivan kokoisiksi viipaleiksi. Jätä pikkuleivät pellille vielä siksi aikaa, kunnes ne ovat täysin jäähtyneet ja kovettuneet. Koristele sulatetulla valkosuklaalla ja hasselpähkinärouheella.