Tummaa suklaata, vadelmia ja mascarponea - voiko mitään tämän herkumpaa olla! Kalorien laskijan näkökulmasta yhdistelmä ei ehkä ole aivan ihanteellisin mahdollinen, mutta kaikille laihduttajille muistutukseksi, että bikinikauteen on vielä monen monituista kuukautta :-) Eli ei kun leipomaan!

Näiden vadelmaleivosten idean kähvelsin Ideakeittiöstä. Täysin sellaisenaan säilyi tosin vain pohjan ohje, muilta osin hieman tuunasin reseptiä. On se kummallista, miten sitä ei nykyisin osaa olla muuttelematta reseptejä; ilmeisesti yli puoli vuotta ruokablogin pitämistä on tehnyt tehtävänsä...

1281152.jpg

Pohja:

100 g taloussuklaata
4 munaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa miedolla lämmöllä esim. mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi ja kääntele sitten vehnäjauho-leivinjauhe-seos vaahdon joukkoon. Kaada mukaan sulanut suklaa ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista kymmenisen minuuttia 200-asteisessa uunissa. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja jätä jäähtymään.

Kostutus:

½ dl päärynäsiideriä

Täyte:

300 g vadelmia
3 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Kostuta pohjalevy siiderillä. Soseuta vadelmat haarukalla painellen ja makeuta sokereilla oman makusi mukaan; vadelmasose saa jäädä hieman kirpsakaksi. Levitä sose tasaisesti pohjan päälle ja leikkaa pohja haluamasi kokoisiksi leivospaloiksi.

Kuorrutus:

100 g taloussuklaata
2½ dl Flora Vispiä
250 g mascarponejuustoa
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa kuorrutusta varten ja jätä se jäähtymään huoneenlämpöiseksi. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon mascarpone, sokerit ja suklaa. Mascarpone tuo vaahtoon ihanaa pehmeyttä, mutta sen voi kyllä halutessaan vallan mainiosti korvata vaniljanmakuisella tai miksei maustamattomallakin tuorejuustolla.

Sivele suklaavaahtoa paksulti leivospohjien päälle ja koristele leivokset; minä käytin koristeeksi tällä kertaa vadelmia ja marmeladitäytteisiä suklaasydämiä, jälkimmäisiä noin niin kuin lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi. Nautiskele leivos (jos toinenkin :-) hyvän kahvin kera.