Täällä sitä olla möllötetään ja harkitaan vakavasti Suurta Elämäntaparemonttia. Olen nimittäin viimeksi kuluneen viikon aikana saanut melkoisen yliannostuksen lääkärillä ravaamista, verikokeita ja apteekissa jonottamista, ja mieleen on vähitellen hiipinyt semmoinen ajatus, että pitäisiköhän sitä ihan oikeasti ruveta pitämään vähän parempaa huolta itsestään. Huoh. Ensimmäiseksi ajattelin panostaa kunnon aamupaloihin ja yrittää päästä edes osittain eroon jo pitkään vaivanneesta - öh - puuroallergiastani. Puurot kun kuulemma tekevät elimistölle hyvää, vaikka makunystyrät eivät niistä oikein tykkääkään, noin lievästi sanottuna. (Siis riisipuurohan on aivan ihanaa, mutta ne muut...)

Tämän hedelmäisen puuron resepti löytyi Kotimaiset Kasvikset ry:n nettikeittokirjasta. Yhdistyksen sivut ovat muuten uudistuneet vuoden alussa, käykää ihmeessä tutustumassa! Ja kuvassa näyttäisi sitten olevan keltainen kaksoisaurinko nousemassa puuromerestä. : )

Aurinkoinen aamupuuro (4 annosta)

1 tlk säilykepersikoita
1 appelsiini
1 l vettä
4 dl neljän viljan hiutaleita
½ tl suolaa
2 rkl hunajaa

Valuta persikoista liemi ja paloittele ne kuutioiksi. Leikkaa myös kuorittu appelsiini pieniksi paloiksi. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon puurohiutaleet ja suola. Keittele kolme minuuttia välillä sekoittaen ja hauduta sitten vielä pari minuuttia kannen alla. Mausta puuro hunajalla ja kääntele joukkoon hedelmänpalat. Tarjoa heti.