Couscous oli jo jonkin aikaa odotellut kaapissa kokeiluun pääsyä, ja nyt oli korkea aika kaivaa paketti esiin. Suurimoista valmistui nopea lisäkeruoka; kannattaa ehdottomasti testata, jos riisi ja pasta alkavat välillä kyllästyttää. Samalla tein ensimmäistä kertaa tuttavuutta maustetun ruoanlaittofraichen kanssa, joka sekin vaikutti todella kätevältä tuotteelta.

1127466.jpg

Couscous-lisäke:

3 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
1 rkl öljyä
2,5 dl couscous-suurimoita
nokare voita

Kiehauta kattilassa vesi, liemikuutio ja öljy. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon couscous ja jätä turpoamaan kannella peitettynä. Tässä välissä voit valmistaa kanahöystön. Kun höystö alkaa olla valmista, lisää couscousin sekaan hieman voita ja lämmitä lisäke uudelleen miedolla lämmöllä. Sekoittele haarukalla kuohkeammaksi.

Kanahöystö:

400 g pehmeän pippurista broilerin fileesuikaletta (Atria)
½ paprika
200 g pakastemaissia
1,5 dl Crème Bonjour Cuisine sipulisekoitus -fraichea

Ruskista broilerisuikaleet öljyssä kuumalla pannulla. Lisää ensin pieneksi pilkotut paprikat ja sen jälkeen maissi, kypsytä sekoitellen muutama minuutti. Mittaa pannulle Crème Bonjour Cuisine ja anna ruoan vielä hautua jonkin aikaa.

Tästä höystöstä tuli oikein maukasta, eikä yhtään kertaa tarvinnut kaivella maustekaappia. Käteviä nämä nykyiset valmiiksi maustetut broilerit sun muut :-)