Tämän ohjeen nappasin taannoin kokeiltavien listalleni Maku-lehden reseptiarkistosta ja tänään sain viimein aikaiseksi ryhtyä tuumasta toimeen ja kaivaa jauhopussin kaapista. Rieskat rupesivat hieman kupruilemaan kypsentämisen aikana, mutta eipä moinen pieni kauneusvirhe liiemmin menoa haitannut :-) Näissä oli hento aniksen maku - kivaa vaihtelua ruisleivälle, jota on tullut tässä viime päivinä puputettua.

1742310.jpg

Anisperunarieskat (4-8 kpl)

2 dl maitoa
1 dl vettä
25 g voita
¾ dl perunasosejauhetta
½ tl suolaa
¾ tl jauhettua anista
1 muna
noin 2½ dl hiivaleipäjauhoja

Mittaa maito, vesi ja voi kulhoon ja kuumenna seos mikrossa. Vatkaa perunasosejauhe joukkoon ja jätä jäähtymään.

Sekoita jäähtyneeseen soseeseen suola, anis, kananmuna ja jauhot. Minä muuten käytin jauhetun aniksen sijasta kokonaista, koska lähikaupastamme ei muuta löytynyt; näköjään onnistui ihan hyvin silläkin :-)

Jaa taikina 4-8 osaan riippuen siitä, miten pieniä rieskoja haluat tehdä; itse tein neljä, jotka mahtuivat kaikki samalle pellille paistumaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin rieskoiksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pistele rieskat haarukalla tai vedä niihin veitsellä koristeviillot. Paista kymmenisen minuuttia 250-asteisessa uunissa. Levitä kypsille rieskoille voita ja tarjoa heti.