Jokos olette polentaan tutustuneet? Minua nuo italialaisessa keittiössä suositut maissiryynit olivat kiehtoneet jo jonkin aikaa, ja nyt sain vihdoin aikaiseksi kokeilla niitä. Ensimmäisenä pääsi testaukseen tämä Maku-lehden maissimuffiniresepti.

1849176.jpg

Maissimuffinit (12 kpl)

4½ dl polenta-maissiryynejä
3 dl kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
2½ dl piimää
2 munaa
75 g voita

Mittaa maissiryynit kulhoon ja kaada kiehuva vesi niiden päälle. Sekoita ja jätä vetäytymään kymmeneksi minuutiksi. Voitele ja jauhota muffinssipellin koloset. (Minä muuten luotin vanhasta tottumuksesta pelkän voitelun voimaan ja jätin jauhottamatta, ei olisi kannattanut... ;-)

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kääntele ne maissiryynien joukkoon. Lisää piimä, kananmunat ja sulatettu voi. Vatkaa taikina sähkövatkaimella tasaiseksi ja jaa sitten muffinssipellin koloihin. Paista muffareita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja tarjoa lämpiminä.

Meillä näitä maisteltiin iltateen kanssa leivän korvikkeena, päälle sipaus margariinia ja juustosiivu. Eivät olleet ihan niin hyviä kuin olin etukäteen toivonut, mutta kyllähän näitä söi, sillai vaihtelu virkistää -tyyliin. Jatkan varmasti polentakokeiluja taas jossakin vaiheessa, pussissa on nimittäin vielä melko paljon ryynejä jäljellä... Odotellessa voitte vaikka käydä erään valmistajan sivuilla katsastamassa, miltä nuo maissiryynit oikein näyttävät.