Käväisin tuossa päivänä muutamana karkkikaupassa katselemassa namilaareja sillä silmällä (siis sillä Halloween lähestyy kovaa vauhtia -silmällä) ja löysin koko joukon aarteita: iljettäviä toukkia, pääkalloja, suusta pudonneita purukalustoja, irvistäviä piruja, sammakoita, kissanpäitä ja ties mitä vielä. Namuset päätyivät sittemmin koristeiksi Digestive-pyörylöiden päälle. Kyllä voi kuulkaas noinkin arkinen keksi muuttua mielettömän herkulliseksi, kun harrastaa pikkuisen tuunausta: keitellään makoisaa lakritsikinuskia, levitetään se keksien päälle ja a vot! Nam! Jos ei resepti ole vielä ennestään tuttu, niin nyt on oikein hyvä hetki tutustua siihen!



Halloween-keksit (noin 15 kpl)

1 dl kuohukermaa
7 kpl Kick-patukoita (à 19 g)
n. 15 kpl Digestive-keksejä

Mittaa kuohukerma kattilaan ja pilko Kick-patukat joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele keskilämmöllä, kunnes lakutoffee on sulanut kerman sekaan. Jatka sitten keittämistä hiljalleen vielä viitisen minuuttia, jotta seoksesta tulee sopivan paksua. Levitä lakritsikinuski keksien päälle; hommassa kannattaa olla ripeä, koska kinuski jähmettyy keksin pinnalla nopeasti. Tarvittaessa voit lämmittää kattilassa olevaa seosta uudelleen, jos se ehtii kovettua liiaksi. Koristele keksit halloweenmaisen ällöttäviksi haluamallasi tavalla. Irtokarkkeja käyttämällä pääsee helpolla, mutta jos olet hyvää pataa pikeerin kanssa, niin kokeile vaikkapa hämähäkinseittiä Kakkumonsterin tyyliin. :)