Kesä on sekä mansikoiden että nektariinien kulta-aikaa, joten nyt on oiva hetki valmistaa niistä kaikenlaisia herkkuja. Tämän kerrassaan mainion jälkkäriohjeen löysin taannoin Pirkan reseptipankista. Helppoa, nopeaa, raikasta ja niiiiiin hyvää - suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Keveänä tämä jälkiruoka sopii loistavasti päättämään kesäisen grilliaterian, ribsien sun muiden jälkeen kun saattaa massu olla jo melko pullollaan. : D Toinen hyvä vaihtoehto samaan tarkoitukseen on samettinen lemon posset, joka muuten tuntuu olevan kuluvan vuoden Suuri Hitti ruokabloggaajien keskuudessa (enkä kyllä yhtään ihmettele, niin ihanaa se on!). Jokos sinä siellä olet langennut possetin pauloihin? : ) Nektariinien ystäviä haluan vielä muistuttaa tämän piirakkareseptin olemassaolosta; kannattaa testata heti, kun rupeaa jauhopeukaloa syyhyttämään!



Mansikka-nektariinijälkiruoka (4 annosta)

5 dl (250 g) tuoreita mansikoita
2 nektariinia
1 rkl sitruunamelissaa hienonnettuna
200 g turkkilaista jugurttia
3/4 dl kinuskikastiketta

Paloittele puhdistetut mansikat ja nektariinit kulhoon. Kääntele joukkoon hienonnettu sitruunamelissa. Valmista kastike sekoittamalla turkkilainen jugurtti ja kinuskikastike keskenään. Annostele mansikka-nektariinisalaatti jälkiruokakippoihin ja valuta päälle reilusti kastiketta tai tarjoa se erikseen.