Alkuviikosta leipomieni keksien myötä pääsin helposti syntyvien herkkujen makuun, joten jatketaanpa samalla linjalla. Keittiötreeniohjelmani ei ole ihan vielä edennyt korvapuusteihin asti, mutta onneksi tällainen vaivaton pikapulla onnistuu ilman sen kummempia harjoituksia. : ) Ohje on Kaarina Roinisen käsialaa, minä nappasin sen talteen Pakkopullan Anjalta. Osan sokerista jouduin sattuneista syistä korvaamaan fariinisokerilla (enpä tietenkään muistanut, että siellä pussissa oli enää niin vähän jäljellä...) ja muutamia muitakin pieniä muutoksia tulin reseptiin matkan varrella tehneeksi. Lopputulos oli joka tapauksessa makoisa, ja sehän se on pääasia. : D

Tuo kuvassa pullaa vahtaava pieni koira haukahti hyllyltä, kun kävin hakemassa kameran - ilmoitti tahtovansa mukaan kuvaan. Ja pitihän se toki ottaa, kun sattui olemaan niin sopivan mustikkaiset värisävytkin turkissa. : ) Joskus pienenä tykkäsin kovasti kaikenlaisista posliiniotuksista; nyt on kokoelmasta tallessa enää tuo hauva ja pari muuta helmeä hyllynreunan koristeena.

Pikainen mustikkapulla

2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl maitoa
1½ dl juoksevaa margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

Väliin:

2½ dl mustikoita
1/4 dl sokeria

Pinnalle:

mantelilastuja tai -rouhetta
raesokeria

Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään (ei siis tarvitse vatkata). Mittaa joukkoon maito ja margariini. Yhdistä leivinjauhe ja kardemumma vehnäjauhojen kanssa ja lisää seos taikinaan; sekoita vain sen verran, että massasta tulee tasainen.

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle mustikat ja sokeri. Levitä päälle loppu taikina ja ripota pinnalle mantelilastuja tai -rouhetta ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-55 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kera, jäätelökin varmaan passaisi mainiosti. : P

Loppuun vielä koiran vastapainoksi yksi kissikuva, vaikkei tämä varsinaisesti liitykään mustikkapullaan. Lumikki-neiti tässä makoilee lelunsa päällä ja vähän möksöttää: "No en takuulla kato kameraan, jos laitat sinne plokiin jonkun typerän piskin kuvan. Miau soikoon..."