Sattuipa kyllä somasti taas. Tuli tuossa päivänä muutamana tenkkapoo erään kakkuvuoan kanssa ja suuntasin valmistajan eli Iloleipurin sivuille etsimään ratkaisua pikku pulmaani. Ja mitäpä vanha(hko)t silmäni siellä näkivätkään: Canelian keittiössä on valittu Iloleipurin Kuukauden leivontablogiksi, hahaa! Lämpimästi tervetuloa vain kaikille teille uusille lukijoille, jotka olette eksyneet tänne sitä kautta! : )

Täällä on ollut viime aikoina täysi tohina päällä, kun on pitänyt normaalin arjen pyörittämisen ohessa valmistella pikkumiehen ensimmäisiä synttärikekkereitä. Pyykinpesua, imurin varressa heilumista, vaipanvaihtoa, syöttämistä, leipomista, vähän lisää pyykinpesua - ja jossain välissä tämän kaiken keskellä meidän rakkaasta vauvasta tuli taaperoikäinen, voi tuota ajan kulumista!! Kotileipomossa on tullut pyöräytettyä keksejä, muffineita ja monenmoisia kakkuja (juusto-, täyte- ja voikkari-), mutta höh sentään, kun ei näistä mistään ole julkaisukelpoisia kuvia olemassa. Ensi kerralla sitten... Mutta jottei nyt päivitystauko pääsisi venähtämään vallan mahdottoman pitkäksi, niin tähän väliin vähän vanhempaa tuotantoa: ihanaisen mutakakun ohje, jota ehdinkin jo edellisessä postauksessa mainostamaan. : ) Reseptistä iso kiitos Henskikselle!

Kookosmutakakku

100 g tummaa suklaata
100 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl kookossiirappia

Sulata suklaa ja voi ja jätä hetkeksi jäähtymään. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja kaada vaahdon joukkoon suklaa-voiseos. Lisää kuivat aineet ja kookossiirappi ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja esim. kookoshiutaleilla jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm); itse tykkään vuorata vuoan pohjan leivinpaperilla ja voidella ja jauhottaa vain reunat.

Paista mutakakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin 12-13 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten vielä jääkaappiin viilenemään. Sirottele pinnalle ennen tarjoilua tomusokeria taikka ripottele kookoshiutaleita ja tarjoa kakun kaverina pehmoista kookosvaahtoa:

Kookosvaahto

2 dl vispikermaa
1 rkl kookossiirappia
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kookossiirapilla ja vaniljasokerilla. Sitten vain vaahtovuori ison kakkupalasen kylkeen, lusikka kouraan ja ääntä kohti, nam! : P