Kardemumman tuoksu kuuluu ehdottomasti samaan sarjaan kuin vastaleikattu ruoho, vihta kesäisessä saunassa, kaneli ja joulukuusen neulaset - kerrassaan vastustamattomia nuuskuteltavia! <3 (Tekisi mieli lisätä listan jatkoksi vielä tuore hiiva, mutta pidättekös minua sitten ihan outona..? : ) Senpä takia en millään malttanut olla kokeilematta tätä jännää teeleipäreseptiä, joka löytyi MeNaisten ruokasivuilta syyskuun lopulla.

Kardemummateeleivät

3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
200 g kermaviiliä

Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää öljy ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperin päälle kahdeksi pyöreäksi levyksi; jauhota kädet tarvittaessa. Jaa kumpikin pyörylä veitsellä neljään osaan. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia ja tarjoile lämpiminä voin tai hillon kera.