Taas tuli tehtyä kanaruokaa. Eikös muuten olekin kivan aurinkoisen väristä tuo kastike, keltaisuudesta tulee vallan kevät mieleen :-)

1349656.jpg

Appelsiinibroileri

tilkka öljyä
450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 sipuli
2½ dl ruokakermaa
1 dl appelsiinimehua
½ kanaliemikuutio
2 rkl Maizenaa (+ tilkka vettä)
2 tl oreganoa
2 rkl inkiväärisiirappia
1-2 appelsiinia hedelmän koosta riippuen

Kuumenna kasarissa tilkka öljyä ja ruskista siinä broilerisuikaleet. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullottele kotvanen. Kaada joukkoon ruokakerma ja appelsiinimehu, nakkaa perään puolikas liemikuutio. Anna kuumeta kiehuvaksi.

Sekoita Maizena tilkkaan kylmää vettä ja liruta seos kiehuvaan kastikkeeseen samalla hämmennellen. Ripottele mausteeksi oreganoa ja sekoita mukaan myös inkiväärisiirappi. Keittele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia ja lisää lopuksi appelsiini, jonka olet leikannut sopivan kokoisiksi paloiksi. Appelsiinibroilerin kanssa maistuu esimerkiksi kanelilla maustettu riisi.