Tänään tein iltateen kaveriksi jauhelihapiirakkaa. Ajatus kauppareissusta ei oikein innostanut, joten käytin piirakkaan niitä aineksia, joita kaapista sattui löytymään :-)

1264826.jpg

Pohja:

150 g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
¼ dl kylmää vettä

Nypi margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteen lämmössä kymmenisen minuuttia.

Täyte:

300 g jauhelihaa
1 sipuli
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
valkosipuli-pippurisekoitusta
1 dl pakastemaissia
½ dl herneitä
2 munaa
2½ dl Valion 3 juustoa -ruokakermaa

Ruskista pannulla jauheliha ja kuullota pieneksi pilkottu sipuli. Mausta jauheliha-sipuliseos makusi mukaan esim. jauhelihamausteella ja paprikalla ja lisää sitten joukkoon jäiset pakastemaissit ja herneet. Lusikoi seos esipaistetun pohjan päälle.

Sekoita kulhossa kananmunat ja ruokakerma. Kaada seos vuokaan jauhelihan päälle ja paista piirakkaa vielä noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa piirakka lämpimänä salaatin kera.