Hohoi, kaikki kermaliköörien ja suklaisten kakkujen ystävät! Tässäpä teille oiva vinkki viikonlopun herkutteluhetkiin: Baileys-mutakakku! Itse pääsin tätä leipomusta maistelemaan vain yhden palasen verran, mutta uskallan kyllä jo sen perusteella mainostaa, että ihan syötävää oli. :P



Baileys-mutakakku

150 g voita
65 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
3 munaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl Baileysiä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. (Käytin muistaakseni 24 cm:n vuokaa, mutta pienempikin varmasti kävisi.) Sulata varoen voi ja paloiteltu tumma suklaa, esim. miedolla lämmöllä mikrossa. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suolaripaus keskenään. Mittaa kananmunat, kumpikin sokeri ja Baileys kulhoon ja siivilöi niiden joukkoon kuivien aineiden seos. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaasula, kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten vielä jääkaappiin viilenemään. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.