Kauppareissulla tulee monesti napattua karkkihyllystä Pätkis evääksi kotimatkalle. Näin taitaa tehdä jokunen muukin (tunnustatteko? : D), koska Fazerin mukaan patukoita myydään Suomessa vuosittain yli kymmenen miljoonaa kappaletta. Aika huikea määrä! Nuo minttusuklaiset herkkupalat sopivat loistavasti myös leivontaan. Aiemmin olen jo kokeillut pehmoisia muffineita ja ihanaa suklaakuorrutteista kakkua, ja nyt koitti Pätkiksillä maustetun mutakakun vuoro. Pakko todeta, että melkoisen hyvää tuli tästäkin. : )



Pätkis-mutakakku

200 g voita
140 g Pätkiksiä (= 1 Pätkis Mini Bites -pussi)
65 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata varoen voi, Pätkikset ja paloiteltu tumma suklaa, esim. miedolla lämmöllä mikrossa. Halutessasi voit säästää muutaman Pätkis-palasen tuonnemmaksi kakun koristelua varten. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon hieman jäähtynyt voi-suklaasula sekä keskenään yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten vuokineen päivineen jääkaappiin tekeytymään; mutakakut kannattaa aina valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Koristeluun käytin tällä kertaa kermavaahtoa (2 dl vispikermaa + vaniljasokeria), tuoreita vadelmia, mintun lehtiä ja Pätkiksiä. Samalla kaavalla on tullut kaunistettua jo kakku jos toinenkin, mutta mitäpä sitä hyväksi havaittua turhaan muuttamaan. : D