Meillä tykätään kovasti sekä halloumista että fajitaksista, joten tätä Pirkka-reseptiä on tullut kokeiltua jo useampaan otteeseen ja lopputulos on aina ollut ehdottoman nam-nam. Mitä mainiointa kasvisruokaa! Joskus olisi kiva myös testata, miten onnistuisi tortillalettujen tekeminen itse ihan alusta alkaen. Taikinan ohjekin on jo valmiiksi etsittynä, mutta vielä en ole päässyt tuumasta toimeen; ehkä ensi kerralla sitten. : )



Halloumifajitas (4 annosta):

2 punasipulia
2 paprikaa
1 kesäkurpitsa
250 g halloumijuustoa
8 kpl tortilloja
2 dl turkkilaista jugurttia
keskivahvaa salsadippiä

Marinadi:

2 rkl öljyä
1 rkl limetinmehua
1 tl oreganoa
½ tl suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
chiliä

Kuori ja viipaloi punasipulit, leikkaa paprikat suikaleiksi ja kesäkurpitsa kuutioiksi. Siirrä kasvikset kulhoon odottamaan. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään ja kääntele kasvisten joukkoon. Anna sipulin, paprikan ja kesäkurpitsan maustua 15-20 minuuttia ja vokkaa ne sitten kypsiksi kahdessa erässä. Juuri ennen ruokailua ruskista viipaloitu halloumi öljytilkassa, pane turkkilainen jugurtti ja salsa tarjolle pieniin kippoihin ja lämmitä tortillat. Kukin herkuttelija voi täyttää oman fajitansa itse.