Jo pitkään oli pitänyt kokeilemani, miten mainio persikkajuustokakku Peach Boys taipuisi mansikkaiseen muotoon. Nyt on testi vihdoin suoritettu, ja ihan kivastihan tuo tuntui taipuvan. : ) (Tosin muistelen, että se alkuperäinen versio maistui itselleni paremmin kuin tämä.) Oli kyllä mukava ottaa mansikat kehiin ja virittäytyä edes leipomusrintamalla suvitunnelmiin, muutoin kun ei kiitos säätilan ole tuntunut kovinkaan kesäiseltä. Tänäkin viikonloppuna olen ulkoillut pitkät kalsarit jalassa ja lapaset käsissä, brr... Koska tämän kakun persikkainen esikuva oli nimetty musiikkimaailmaan viittaavasti, niin mansikkaherkun nimeä ei kauan tarvinnut miettiä. Hyvät naiset ja herrat, saanko esitellä: Strawberry Fields Forever! : D



Pohja:

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille melko ylös asti. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:

500 g pakastemansikoita
4 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
½ dl juoksevaa margariinia
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl maissitärkkelystä (Maizena)

Sulata pakastemansikat (saavat jäädä vähän vielä kohmeisiksi) ja soseuta ne sitten esimerkiksi sauvasekoittimella. Riko kananmunien rakenne kulhossa ja sekoita niiden joukkoon kaikki muut täytteen ainekset. Kaada täyte pohjan päälle. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta kakku sitten vuokineen päivineen kylmään, mielellään seuraavaan päivään asti. Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki: kokeile täytteeseen vaniljatuorejuuston sijasta sitruunanmakuista taikka lorauta täytteen joukkoon hieman sitruunan tai limetin mehua raikkautta tuomaan.