Vihdoin ja viimein: kesän ensimmäinen raparperipiirakka! Mutikaisen Mimmi oli löytänyt tämän reseptin Sitruunaruohosta ja pitihän sitä minunkin sitten päästä kokeilemaan, koska ohje vaikutti niin kivan erilaiselta. Voisi luulla, että lopputuloksesta tulisi yltiösokerinen, kun täytteeseen hulautetaan kokonainen purkillinen kinuskikastiketta, mutta ei: piirakassa oli juuri sopivasti makeutta ja kirpeyttä, ihan niin kuin raparperiherkuissa kuuluukin olla. Kyllä kuulkaas kesä alkaa maistua kesältä, kun lusikoi suuhunsa rapsupiirakkaa ja pehmeäksi vaahdotettua vaniljakastiketta, aah! (Siitäkin huolimatta, että ikkunan takana tulee vettä taivaan täydeltä, jälleen kerran...)



Pohja:

75 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa

Täyte:

noin 4 raparperin vartta
2 dl kinuskikastiketta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seosta taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä voideltuun piirakkavuokaan. Minulla oli käytössä tuommoinen tuiki tavallinen Pyrexin lasivuoka, koska kesämökin kaapeista ei muunlaisia löytynyt, ja ihan hyvin onnistui piirakka siinäkin. Mutta jos on valinnanvaraa, niin suosittelen silti hieman korkeammilla reunoilla varustettua vuokaa, jotta täytteen kinuskikastiketta ei vahingossakaan kuohu yli laitojen uunin pohjalle.

Kuori raparperin varret ja leikkaa ne palasiksi. Ripottele palat taikinapohjalle ja valuta päälle kinuskikastike. Paista 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Tarjoile jäähtynyt piirakka vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kanssa ja nauti kesästä! <3