Monenmoisia simareseptejä ennätin jo vilkuilla sillä silmällä, mutta sitten törmäsin tähän Valion pikasimaohjeeseen. Ei pullotusurakkaa, ei monen päivän odottelua, ei turvonneita rusinoita killumassa pullossa eikä pelkoa niiden päätymisestä rusinakammoisen lasiin - tätä oli siis ehdottomasti testattava! : D Myönnettäköön, että ei lopputulos nyt ihan autenttiselta simalta maistunut, mutta väri ainakin oli tismalleen oikea ja makukin miellyttävä tuttavuus. Tätä saatan hyvinkin tehdä uudestaan kesällä, jonkin aurinkoisen ja laiskanletkeän hellepäivän virkistykseksi. Eläköön vartissa valmistuvat herkut! : )



Sima vartissa (4 annosta)

4 dl omenatäysmehua
3 rkl sitruunamehua
4 rkl siirappia
1 mm (=maustemitallinen) inkivääriä
2 dl sitruunalimsaa, esim. Sprite
2 dl kivennäisvettä

Mittaa kannuun omenamehu, sitruunasta puristettu mehu, siirappi ja inkivääri. Sekoita ja anna maustua 5-10 minuuttia. Lisää kylmä limsa ja kivennäisvesi.