Tiedättehän Susut, nuo ihanaiset retroherkut 70-luvulta? Riisimuroja ja toffeetäytettä maitosuklaakuorrutuksen alla, nam! Aiemmin Susuja on ollut saatavilla pikkupatukoina ja irtokarkkilaareista, mutta nyt Fazer on tuonut meidän suurkuluttajien iloksi markkinoille myös 175 gramman Susu Original -pussit. On siis hyvä hetki palautella mieliin vaniljaisen Susu-piirakan ohje, joka taitaa alun perin olla Hellapoliisin käsialaa. Itsekin olen reseptin naputellut blogiin jo neljä vuotta sitten, mutta koska kertaus on opintojen äiti, niin tässäpä vielä uusintana. : )



Pohja:

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, vatkaa sitten kananmuna joukkoon. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl maitoa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
12 kpl Susu-suklaapaloja (taikka enemmän! : )

Sekoita vaniljakreemijauhe maidon joukkoon ja vatkaa suurella nopeudella pari minuuttia, jätä hetkeksi sakenemaan. Lisää tuorejuusto, munat ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa Susu-palat kahteen osaan ja asettele piirakkapohjalle, kaada päälle vaniljatäyte. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Anna kypsän piirakan jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jähmettymään. Täyte on tuoreena todella löysää, joten piirakka on hyvä leipoa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii hyytyä kunnolla.

Jos ei leipomiseen ole aikaa tai intoa tai jos jokin aines sattuu puuttumaan kaapista, niin uppoavathan ne suklaapalaset toki ihan semmoisenaankin, pussi vain auki ja ääntä kohti. : P "Susu maistuu niin kuin pusu, jonka antaa aina paras ystävä..."  Makoisaa viikonloppua kaikille!