Blogin perusteella on varmaan viime aikoina näyttänyt siltä, että meillä syödään pelkkiä leivonnaisia. Mutta kyllä täällä välillä kokkaillaan ihan oikeaa ruokaakin, uskokaa tai älkää! : ) Viikonloppuna pöytään katettiin tätä maittavaa makkara-maissivuokaa, jonka idea on alun perin lähtöisin Arlalta mutta johon itse törmäsin ensimmäisen kerran Kropsua eväänä -blogissa. Muutamia pieniä muutoksia tulin taas reseptiin tehneeksi, alla ovat minun käyttämäni ainekset ja määrät. Kastikkeeseen halusin kokeilla uutta Flora kuohua, mutta sen voi toki vallan mainiosti korvata ihan tavallisella ruokakermalla.



Makkara-maissivuoka

1 sipuli
öljyä
1 tlk (390 g) yrttitomaattimurskaa
1 dl Flora kuohua
1 tl currya
1 tl valkosipuli-pippurisekoitusta
200 g pakastemaissia
580 g lenkkimakkaraa
1-1½ dl emmentalraastetta

Hienonna sipuli ja kuullota öljytilkassa. Lisää joukkoon tomaattimurska, Flora Kuohu, mausteet ja maissit. Kuumenna seos ja kaada sitten uunivuokaan. Leikkaa makkara viipaleiksi ja asettele vuokaan kastikkeen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia ja tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.