Täällä on nyt muffinipelti ollut harvinaisen kovalla käytöllä. Selasinpa blogeja tai keittokirjoja tai lehtiä, niin aina vain löytyy lisää houkuttelevia muffarireseptejä, joita ei yksinkertaisesti voi olla kokeilematta! Joten kun meille oli viime sunnuntaina tulossa vieraita, en joutunut kovinkaan kauan miettimään, mitä sitä leipoisi... ; ) Näiden herkkujen ohje on peräisin Kinuskikissalta. Itse muffineissa ei mielestäni ollut mitään kovin ihmeellistä, mutta tuo kinuskikuorrute nosti makuelämyksen ihan uudelle tasolle. Hyvin siis maittoivat nämä sekä vieraille että leipurille itselleen. : ) Kuvassa taustalla häämöttää vadillinen suolaisia tarjottavia, palaan niihin joku toinen päivä.

Puolukkamuffinit (noin 10 kpl):

50 g margariinia
2 munaa
1¾ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
¾ dl maitoa
200 g puolukoita

Sulata rasva ja jätä se jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseosta vaahtoon vuorotellen margariinisulan ja maidon kanssa, sekoittele esim. nuolijalla. Kääntele lopuksi joukkoon puolukat. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kuorrute:

2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä. Siirrä sitten jääkaappiin niin pitkäksi aikaa, että kastike on ehtinyt täysin viilentyä. (Itse tein sekä muffinit että kuorrutteeseen tarvittavan kinuskikastikkeen valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.) Vatkaa jääkaappikylmä kastike vaahdoksi ja pursota siitä ruusukkeet muffinien päälle.