Olin alun perin aikeissa tehdä kondensoidusta maidosta jotain ihan muuta, mutta suunnitelma muuttui lennosta, kun huomasin tämän Kinuskikissan uuden reseptin. Kerrassaan oiva idea käyttää maitotiivistettä piirakan täytteeseen, hyvin toimi! Pohjaan sen sijaan en oikein tykästynyt, taikinavaiheessa oli aika hankalaa käsitellä ja uunittamisen jälkeen turhan kovaa. Tiedä sitten, mittasinko ajatuksissani jauhot väärin tai möhlinkö jollain muulla tavoin; vika ei siis välttämättä ole ohjeessa. : ) Ensi kerralla ehkä silti kokeilisin laittaa taikinaan vähän enemmän rasvaa ja/tai vähemmän jauhoja, tai sitten voisi testata jotain tyystin toisenlaista pohjaratkaisua. Alla kumminkin alkuperäinen resepti.

Pohja:

3½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
3 rkl vettä

Yhdistä vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa ja nypi sekaisin voin kanssa. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

n. 450 g omenoita
2 munaa
1½ dl kevytmaitoa
1 tlk eli 397 g kondensoitua maitoa (makeutettua)
1 vaniljatanko
kanelia

Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi, asettele vuokaan pohjataikinan päälle. Mittaa kulhoon kananmunat, kevytmaito ja kondensoitu maito ja sekoita keskenään. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sen sisältä siemenet täytteen joukkoon. Sekoita ja kaada täyte vuokaan omenoiden päälle. Ripottele pinnalle vielä kanelia. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.