Ihan hyvältähän ne pihvit, makkarat ja maissitkin välillä maistuvat (halloumista nyt puhumattakaan, nam!), mutta tässäpä vasta grilliruoka minun makuuni, nimittäin grillijälkiruoka. : P Kiitokset ideasta ja reseptistä menevät tällä kertaa Hellapoliisille. Minä valmistin herkkua vähän pienemmän satsin, koska jouduin... ööh... suureksi harmikseni tuhoamaan sen kokonaan itse, mutta alla on alkuperäisen ohjeen määrät. Niiden pitäisi Hellapoliisin mukaan riittää 3-4 annokseen, mutta veikkaisin kyllä, että 6-8 annosta on lähempänä totuutta, sen verran täyttävää tavaraa tämä on. Jos ei tällä jälkkärillä lähde makeannälkä, niin ei sitten millään! : ) Muistakaahan muuten blogin kesäarvonta, vielä on pari päivää aikaa osallistua!



Suklaiset grillibanaanit

5 banaania
½ dl ruokosokerisiirappia
100 g tummaa suklaata rouheena
100 g vaahtokarkkeja
tuoreita mansikoita
vaniljajäätelöä

Voitele alumiinivuoka kevyesti öljyllä. Viipaloi banaanit vuoan pohjalle ja valuta päälle siirappi. Ripottele pinnalle suklaarouhe ja päällimmäiseksi vaahtokarkit. Grillaa herkkua kuvun alla, kunnes vaahtokarkit pehmenevät ja saavat hieman väriä. Koristele tuoreilla mansikoilla (ja halutessasi kirsikoilla) ja nautiskele vaniljajäätelön kera.

"Äitiii, mulle kans!"