Kovin hiljaista on taas ollut keittiörintamalla, pakko myöntää. Hurautimme juhannuksen alla useamman viikon kesälomamatkalle pääkaupunkiin ja Etelä-Savon mökkimaisemiin, ja reissun aikana tuli syötyä etupäässä muiden tekemää ruokaa. : ) Vaan nyt olemme vihdoin kotosalla jälleen ja on aika puhaltaa uutta eloa blogiin, puuh-puuh! Tämän ihanan ja nopeasti valmistuvan kesäjälkkärin ohjeen sain tädiltäni, jonka luona kävimme tässä kuussa kyläilemässä ja herkuttelemassa; kovasti kiitoksia hälle reseptistä ja kaikesta muusta toki myös.

Keisarinnan mansikat (4 annosta)

1 l mansikoita
1 prk (120 g) smetanaa
2-3 rkl fariinisokeria

Perkaa ja pilko mansikat ja annostele ne neljään jälkkäriastiaan. Halutessasi voit ripsauttaa marjoille hieman hienoa sokeria, mutta ilmankin pärjää mainiosti. Sekoita smetana ja fariinisokeri keskenään tasaiseksi kastikkeeksi ja lusikoi mansikoiden päälle.