... juuri oikeenlaista kemiaa *lauleskelee*... : ) Huomenna koittaa paluu harmaaseen arkeen ja sen kunniaksi ajattelin tekaista puuroa, viikonlopun kakkukiintiö kun oli banoffeen jäljiltä harvinaisen täynnä. Mannapuuro mansikkakiisselin kera maistui mielettömän hyvältä - mitähän varten tätä herkkua ei tule tehtyä useammin?!

1251049522_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mannapuuro (2 annosta)

5 dl (täys)maitoa
3/4 dl mannasuurimoita
ripaus suolaa

Kuumenna maito kiehuvaksi ja vispaa mannasuurimot joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä hämmennellen viitisen minuuttia. Mausta puuro suolalla ja tarjoa heti lämpimän tai kylmän mansikkakiisselin kera.

Mansikkakiisseli

5 dl mansikoita
8 dl vettä
1½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja (+ kylmää vettä)

Mittaa kattilaan mansikat, vesi ja sokeri. Kiehauta ja siirrä sitten pois levyltä. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja liruta suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoitellen. Nosta kattila hetkeksi takaisin kuumalle levylle; anna kiisselin vain pulpahtaa, älä enää keitä. Kaada valmis kiisseli tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. (Tästä määrästä riittää takuulla lisuketta useampaan kuin kahteen puuroannokseen, mutta lopun kiisselinhän voi myöhemmin herkutella vaikka jälkkäriksi sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa, nam!)