Maanantai ja tiistai on taas ansiokkaasti selätetty (huh!), joten sen kunniaksi sopii nauttia lautasellinen helppoa ja maittavaa arkipöperöä. Tällä vuokasapuskalla meillä on herkuteltu jo pariin otteeseen sen jälkeen, kun taannoin bongasin reseptin bloggaajakollegan sivuilta, ja mitä luultavimmin tätä tulee tehtyä vielä monesti uudelleenkin. Siispä lämmin kiitos ja kumarrus Kliivialle kerrassaan mainiosta ruokavinkistä! : ) Kliivian versiota voi käydä kurkkaamassa täällä; alla olevassa ohjeessa on pari ihan pikkiriikkistä muutosta.

Arki-illan vuoka

400 g paistijauhelihaa
1 tetra (390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 rkl sinappia
2 tl soijakastiketta
öljyä
750 g valkosipuliperunoita (pakaste)
2½ dl Valion 3 juustoa -ruokakermaa
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta

Ruskista jauheliha. Lisää tomaattimurska, sinappi ja soija ja anna kiehahtaa. Öljyä uunivuoka kevyesti ja annostele siihen kerroksittain perunoita ja jauhelihakastiketta. Kaada päälle ruokakerma ja paista 225-asteisessa uunissa puoli tuntia. Lisää vuoan pinnalle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta ja jatka sitten kypsentämistä uunissa vielä 20-25 minuuttia, kunnes juusto on sopivasti sulanut ja saanut hieman väriä.