Pälkähtipä tuossa päähän, että leivontapäivien välillä voisi ehkä olla hyvä hieman keventää ruokavaliota. Tässä kun alkaa vähitellen kesä ja sen myötä bikinikausi lähestyä... ; ) Samalla muistui taas mieleen sellainenkin asia, että herkutteluhetkeen ei aina iiiiihan välttämättä tarvita suklaata ja leipomuksia: porkkanakin maistuu parhaimmillaan vallan makoisalta ja idut ne vasta mukavaa purtavaa ovatkin, nam.

Tällä kertaa kävin penkomassa Valion nettikeittokirjaa hyvien ideoiden toivossa. Sieltä ovat siis lähtöisin sekä ajatus värikkään salaattivadin rakentamisesta että vinkit appelsiinilta maistuvaan kastikkeeseen.

Värikäs salaattivati

1 ruukku tammenlehtisalaattia
2 porkkanaa
1 appelsiini
1 avokado
1½ dl mungpavun ituja
1 prk (200 g) raejuustoa

Vuoraa laakea vati salaatinlehdillä. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi, kuutioi kuorittu appelsiini. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha; avokadon tummumista voit estää valelemalla sen päälle sitruunamehua. Asettele kaikki ainekset ryhmittäin vadille salaatinlehtien päälle.

Kastike

1 dl appelsiinitäysmehua
2-3 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl hunajaa
½ tl roseepippuria

Poraa kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi ja tarjoile salaatin kanssa.