Tänään oli taas helpon ja maukkaan arkiruoan vuoro. Tähän sapuskaan sain kätevästi jemmattua puolikkaan lenkin, joka oli jäänyt yli maanantain makkarakeiton teosta. Täytyy myöntää, että eipäs olisi omaan päähäni varmaan ikinä pälkähtänyt laittaa makaronilaatikkoon makkaraa jauhelihan sijasta, mutta onneksi meillä on K-koekeittiön tädit ja/tai sedät :-) Laatikko on siis tehty aika tarkalleen Pirkan reseptin mukaan. Oli muuten suorastaan yllättävän hyvää ja tosi mukavaa vaihtelua sille perinteiselle makaronilootalle!

1857553.jpg

Makkara-makaronilaatikko

1½ l vettä
2 liha-juuresliemikuutiota
5 dl makaronia
1 sipuli
300 g lenkkimakkaraa
1 pss (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 munaa
mustapippuria
100 g juustoraastetta

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi, liuota liemikuutiot kuumaan veteen. Ota puoli litraa lihaliemestä erilliseen astiaan jäähtymään. Lisää kattilaan jäävän lihaliemen joukkoon makaronit ja keitä ne lähes kypsiksi, kymmenisen minuuttia tai hieman alle. Odotellessasi voitele kevyesti uunivuoka, jossa teet laatikon. Valuta melkein kypsä pasta lävikössä ja kaada vuokaan.

Silppua sipuli ja leikkaa kuorittu makkara pienehköiksi kuutioiksi. Ruskista sipuli ja makkarat pannulla tilkassa öljyä ja kaada ne sitten vuokaan makaronien seuraksi. Lisää vuokaan vielä herne-maissi-paprika ja kääntele ainekset sekaisin.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja sekoita niiden joukkoon jäähtynyt lihaliemi. Mausta seos pippurilla ja kaada vuokaan. Paista laatikkoa 200-asteisen uunin alatasolla ensin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle sitten juustoraaste ja jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä.