Viikonlopun vierailla maistatin ruohosipuli-juusto-cocktailpalleroisia, joita muuten innostuin leipomaan jo kolmatta kertaa viikon sisään - olen vissiin hieman tohkeissani tuosta ihan itse kehitetystä reseptistä :-) Jotain uuttakin leipomusta teki silti mieli päästä testaamaan, ja päätin kokeilla bloggaajakollegalta talteen nappaamaani raejuustopiirakan ohjetta. Nämä pyörylät on siis tehty melko tarkalleen Kinuskikissan reseptillä, kiitoksen naukaisut siihen suuntaan! 

1810926.jpg

Pohja:

250 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Peitä reunallinen uunivuoka leivinpaperilla; minä käytin sellaista Pyrexin lasista vuokaa, jonka strategiset mitat ovat suunnilleen 25x32 cm. Taputtele taikina levyksi vuoan pohjalle ja esipaista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Täyte:

3 munaa
200 g raejuustoa
2 dl kevytkermaa
3 dl juustoraastetta
½ tl paprikaa
suolaa
mustapippuria

Päälle:

n. 10 kirsikkatomaattia
½-1 rkl kuminaa

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada seos esipaistetulle pohjalle. Jaa puolikkaiksi leikatut kirsikkatomaatit tasaisesti piiraan päälle ja ripottele lopuksi pinnalle kumina. Kypsennä vielä 15-20 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt piirakkalevy veitsellä annospaloiksi tai painele muotilla, jos haluat tarjota vaikkapa tuollaisia pyöreitä piirasia. (Jälkimmäisessä tavassa on se hyvä puoli, että pyörylöitä askarrellessa syntyy pakosti sivutuotteena ylijäämäpaloja, joita on mukava napostella iltamyöhään vieraiden jo lähdettyä... ;-)