Maanantaipäivän ruoaksi sopii mainiosti arkinen makkarakeitto. Tällä kertaa tuli tehtyä hieman perinteisestä poikkeava versio, sillä jonkin tilapäisen (?) mielenhäiriön johdosta päätin käyttää soppaan chilillä maustettua tomaattimurskaa. Ei tämä ruoka nyt oikeasti ihan mahdottoman tulista ollut, mutta melko hottia kuitenkin minulle, joka olen aina suosinut lempeän mietoja makuja.

1852548.jpg

Astetta tulisempi makkarasoppa

1 l vettä
500 g chilitomaattimurskaa
1 liha-juuresliemikuutio
2½ dl tummaa makaronia
300 g lenkkimakkaraa
1 pss (eli 200 g) pakastekeittojuureksia
1 dl herneitä
mustapippuria
basilikaa

Mittaa vesi kattilaan, lisää tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon liemikuutio. Lisää makaroni ja keittele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

Poista makkarasta kuori ja leikkaa lenkki kuutioiksi. Lisää makkarapalat, keittojuurekset ja herneet kattilaan ja keitä, kunnes makaroni on sopivan kypsää. Mausta keitto lopuksi mustapippurilla ja basilikalla ja tarjoa höyryävän kuumana leivän kera.