Kaikki rusinat pitäisi lailla kieltää - paitsi tietysti jugurttirusinat, jotka ovat lähes parhaita asioita, mitä maa päällään kantaa. Suklaarusinatkin menettelevät, joten heittäydyin rohkeaksi ja uskaltauduin kokeilemaan tätä Myllyn Parhaan keksiohjetta. Kannatti kyllä kokeilla: eivät nuo kaurapyörylät varmaankaan pikkuleipien missikisoissa pärjäisi, mutta maku oli mainio ja makeannälkä kaikkosi jopa minulta, ainakin vähäksi aikaa :-)

1544968.jpg

Suklaarusina-kaurakeksit (30-40 kpl)

125 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
4½ dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
2 dl (eli n. 150 g) suklaarusinoita
½ dl kermaa
1 tl soodaa

Yhdistä kuivat aineet sulatetun rasvan joukkoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää seos taikinaan. Nostele leivinpaperilla peitetylle pellille lusikalla pieniä taikinanokareita ja painele ne tasaisiksi. Kekseistä tuli mielestäni sopivan pieniä, kun käytin yhteen kappaleeseen kukkurallisen teelusikallisen taikinaa; yhdelle pellille mahtui näin paistumaan 12 keksiä. Kypsennä uunissa 200 asteen lämmössä 5-8 minuuttia.