Viime viikonloppuna tuli pitkästä aikaa leivottua kaakkua. Hyvältä maistui (namimaiskis!) ja mielestäni näyttikin ihan kivalta; harmittaa vain edelleen, että tuolloin sattui olemaan kovin pilvinen päivä eivätkä olosuhteet siis olleet kovin otolliset valokuvaamisen kannalta... Ohje on Teresa Välimäen käsialaa.

1474925.jpg

Pohja:

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos vaahdon joukkoon siivilän läpi. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (minun käyttämäni oli halkaisijaltaan 23 cm) ja paista 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Jätä jäähtymään.

Väliin:

1½ prk säilykemangoa
1 sitruunan mehu
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mangot esim. sauvasekoittimella; laita yli jäävä puolikas purkillinen mangoviipaleita jääkaappiin talteen odottelemaan kakun koristelua. Kuumenna sitruunan mehu pienessä kattilassa ja liuota siihen puristetut liivatteet. Liruta liivateseos hyvin sekoittaen mangososeen joukkoon, levitä sose kakkupohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin.

Täyte:

200 g valkosuklaata
3 keltuaista
3 dl kuohukermaa

Sulata valkosuklaa mikrossa. Kun suklaa on jäähtynyt, sekoita huoneenlämpöiset keltuaiset sen joukkoon. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita se kahdessa erässä suklaaseokseen. Kaada täyte vuokaan mangososeen päälle ja nosta kakku takaisin jääkaappiin, anna hyytyä yön yli.

Koristele kakku ennen tarjoilua esim. mansikoilla, mangoviipaleilla, suklaarullilla ja sitruunamelissalla.