No niin, pannacottatreenit saivat sitten pikaista jatkoa, kuten jo aiemmin lupailinkin. Tämän herkkureseptin bongasin Suklaata ja kahvihetkiä -kirjasesta, joka tarttui mukaani tammikuun alennusmyynneistä; kirjan etukannessa lukee "kakkuja, konvehteja, vastustamattomia jälkiruokia", joten ymmärrätte varmaan, että en kerta kaikkiaan voinut jättää sitä ostamatta :-)

1322014.jpg

Tämä jälkkäri sai ainakin meillä kovasti kehuja kaikilta sitä maistelleilta, joten kokeilkaa ihmeessä - ja ehdottomasti suklaakastikkeen kera!

Mokkapannacotta (5-6 annosta)

3 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
2 dl vahvaa kahvia
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan, anna hautua 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä, hämmentele välillä. Lisää kuuma kahvi ja liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräiset vedet pois. Sekoita huolellisesti ja jaa neste tarjoiluastioihin. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

Helpoista helpoin suklaakastike

1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1 dl vettä

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta muutama minuutti koko ajan sekoitellen, jätä jäähtymään. Lusikoi kylmää kastiketta varovasti valmiiden pannacottien pinnalle ja koristele annokset halutessasi vielä kahvipapukarkeilla.