No niin, piiiiiitkästä aikaa täytekaakkua niiden kaiken maailman juustokakkujen sijaan, joihin olen jotenkin viime aikoina jämähtänyt :-) Pitäisi kyllä leipoa tämäntyyppisiä herkkuja hieman useammin kuin pari kertaa vuodessa, niin pääsisi tuota kerman pursottamistakin vähitellen treenaamaan...

Kameramme oli kakun valmistumisen aikaan visusti piilossa (ryökäle), joten ei auttanut muu kuin napsaista kuva kännykällä. Siksi otos on tällä kertaa vähän tuollainen pimeänpuoleinen, pahoittelut siitä! 

1102578.jpg

Pohja on tehty kolmen munan sokerikakkutaikinasta ja paistettu 20 cm:n irtopohjavuoassa. Sekasopan Marielta löytyi mainiot vinkit kakkupohjan leipomiseen, ja niiden avulla sain ensimmäistä (!) kertaa ikinä pohjan kohoamaan jotakuinkin tasaisesti. Jihuu!

Kakku on kostutettu vaniljalla maustetulla maidolla, ja välissä on sokerilla makeutettua mansikkasurvosta sekä tätä herkullista moussea, jonka ohjeen nappasin Tikkunekulta:

Nougat-vaniljamousse:

1 dl vaniljakreemijauhetta
2 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 dl Wiener nougat crushia

Sekoita vaniljakreemijauhe kylmän veden joukkoon ja vatkaa seosta suurella nopeudella muutaman minuutin ajan. Jätä kreemi tekeytymään ja vispaa sillä välin kerma vaahdoksi. Yhdistä vaniljakreemi ja Wiener nougat -rouhe kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

1102783.jpg

Kakun päällä on pakastemansikoita, mangoviipaleita, hyytelösokerikiille ja pursotukset Flora Vispistä. Oli ihan pakko ikuistaa myös tuo kermapyörylä, kun siitä tuli niin kivasti ruusun näköinen :-) Reunoille heittelin vielä nougat crushia koristeeksi ja makua antamaan.