Tämän herkun ohje osui silmään, kun selailin marraskuussa ilmestynyttä Yhteishyvän Ruokalehteä. Enpä sitten kovin pitkään malttanut odotella ennen kuin oli pakko päästä testaamaan reseptiä, kuulosti niin hyvältä...

1049111.jpg

Ohje on alun perin tarkoitettu neljälle hengelle, mutta minä halusin annoksista hieman suurempia ja tein allaolevasta satsista vain kolme jälkkäriä. Herkkusuu asialla jälleen...

Marianne-fondant (3-4 kpl)

75 g voita tai margariinia
½ dl vehnäjauhoja
½ dl Marianne Crushia (+ 3-4 rkl fondantien pinnalle)
½ dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1 dl sokeria

Sulata rasva ja jätä se jäähtymään. Sekoita keskenään jauhot, Marianne Crush, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita sitten vaahdon joukkoon vuorotellen rasva ja kuivat aineet. Jaa taikina kolmeen tai neljään uuninkestävään annosvuokaan ja ripottele vielä jälkkäreiden pinnalle Marianne-rouhetta.

Asettele vuoat uunipellin päälle ja paista 200 asteen lämmössä keskitasossa noin 13 minuuttia. Fondantit saavat jäädä sisältä hieman kosteiksi. Nautiskele lämpimänä vaikkapa vaniljajäätelön kera.

Jälkkäri ei tuossa nappaamassani kuvassa ehkä näytä kovin houkuttelevalta, mutta hyvää se oli. Ja - uskomatonta mutta totta - makeannälkä katosi vähäksi aikaa pitkälle! :-)