Tänään päättyi vihdoin muffinssipeltini pitkäksi venähtänyt lomautus, kun päätin illan ratoksi leipoa näitä helposti valmistuvia herkkuja. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa tätä Myllyn Parhaan sivuilta löytämääni ohjetta, ja hyvin onnistui: muffinssit ovat mukavan suklaisia ja sopivat mainiosti vaikkapa viikonlopun kahvihetken makupalaksi :-)

921092.jpg

100 g margariinia
2 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 munaa
1 dl kermaa
1 dl vahvaa kahvia
1 pss (120 g) Fazerin Tummaa suklaarouhetta

Sulata margariini ja jätä se jäähtymään. Täytä muffinssipellin koloset valmiiksi paperisilla vuoilla. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää sitten niiden joukkoon jäähtynyt margariini ja kaikki muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Annostele taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Tein ensin yhden pellillisen eli 12 kappaletta muffinsseja tuosta alkuperäisestä taikinasta; lopputaikinaan lisäsin ½ dl kookoshiutaleita ja sain näin itselleni vielä viisi hieman kookokselta maistuvaa namipalaa. Ohjeen määrä riittää siis yhteensä suunnilleen 16-20 muffinssiin riippuen siitä, kuinka paljon taikinaa kuhunkin vuokaan laittaa.