Kiikutin tänään mukanani sukulaisen synttärikekkereille tuon kuvassa komeilevan juustokakun. Kyseessä on tällä kertaa aikuiseen makuun sopiva herkku, sillä täytteeseen on lorautettu mausteeksi hieman viskiä. Ohjeen nappasin jälleen Ideakeittiön reseptiarkistosta, joskin pikkaisen taas muuttelin joidenkin ainesten määriä; ensi kerralla taidan tehdä reseptiin vähän isompiakin muutoksia, koska en nyt ollut aivan tyytyväinen lopputulokseen. (Kaikki muut kaakkua maistelleet kyllä kehuivat makua hyväksi :-)

929721.jpg

Pohja:

175 g kaurakeksejä
75 g margariinia

Murskaa keksit pieniksi murusiksi ja sekoita ne sulatetun margariinin joukkoon. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Täyte:

6 liivatelehteä
1,5 dl vahvaa kahvia
5 dl Flora Vispiä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
5 rkl viskiä

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan vähintään kymmenen minuutin ajaksi ja keitä vahva kahvi valmiiksi. Vatkaa Flora Vispi löysäksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja viski. Purista liivatelehdistä yksitellen pois liika vesi ja liuota ne kuuman kahvin sekaan. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä ja liruta se sitten ohuena nauhana tuorejuustovaahdon joukkoon, sekoita samalla huolellisesti.

Kaada valmis täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka foliolla ja laita se sitten jääkaappiin; kakun on hyvä antaa hyytyä seuraavaan päivään saakka. Koristele kakku vähän ennen tarjoilua esimerkiksi kahvipapukarkeilla.