Olen jo pitkään halunnut kokeilla marsipaaniporkkanoiden tekemistä (huvinsa kullakin ;-), ja tänään tuli vihdoin aika ryhtyä tuumasta toimeen. Koristeiden alle piti luonnollisesti leipoa aiheeseen sopiva kakku, joten päätin kokeilla tätä Ullanunelman Ullan kehittelemää porkkanakakkuohjetta:

Taikina:

2 porkkanaa
100 g Lemon Lime -suklaata
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl kookoshiutaleita
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 prk ananasmurskaa

Kuori ja raasta porkkanat ja pehmennä raastetta kuumentamalla sitä mikrossa täydellä teholla noin puolitoista minuuttia. Rouhi suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kookoshiutaleet.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kananmunat hyvin vatkaten, yksi muna kerrallaan. Lisää vaahtoon kaikki loput ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada taikina voideltuun ja esim. kookoshiutaleilla jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

Kuorrute:

300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 rkl limen mehua

Sekoita ainekset huolellisesti keskenään niin, että massasta tulee tasainen. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele lopuksi kakun sivut mantelirouheella.

817874.jpg

Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa tuota Fazerin Lemon Lime -suklaata enkä kyllä oikein pitänyt sen mausta enkä hajusta. (Tosin aavistin tämän jo etukäteen, koska en ole koskaan ollut teollisten sitruuna-aromien ylimmäinen ystävä...) Kakku oli kumminkin ihan hyvää, todella makeaa ja sisältä mukavan porkkanaisen väristä :-) Kiitokset Ullalle reseptistä!