Sunnuntaina(kin) voi herkutella, eikös juu? Kotilieden nettisivuilta löysin tämän kerroskiisselin ohjeen, joka kuulosti varsin kiinnostavalta, suklaan ystävä kun olen :-) Tästä ohjeesta valmistuu herkkua 4-6 hengelle, annosten koosta riippuen.

Suklaakiisseli

1 dl sokeria
½ dl Maizenaa
½ dl kaakaojauhetta
6 dl maitoa
100 g tummaa suklaata

Sekoita keskenään sokeri, Maizena ja kaakaojauhe. Kaada maito kattilaan ja siivilöi kuivat aineet sen joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Lisää paloiteltu suklaa kattilaan siinä vaiheessa, kun maito alkaa höyrytä. Jatka seoksen lämmittämistä ja hämmentämistä, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Kaada/lusikoi suklaakiisseli korkeisiin laseihin tai jälkiruokakippoihin ja jätä jäähtymään.

Hedelmäkiisseli

1 tlk (n. 420 g) keltaista säilykehedelmää: mangoa, aprikoosia tai persikkaa
1 appelsiinin kuori
5 dl vettä
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 dl appelsiinimehua

Valuta mango-/aprikoosi-/persikkaviipaleista ylimääräiset liemet lävikössä ja soseuta hedelmät. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sen kuori. Sekoita kattilassa kuoriraaste, vesi, sokeri ja perunajauhot ja keittele, kunnes seos sakenee ja pinnalle ilmestyy ensimmäinen kiehumakupla. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon hedelmäsose ja appelsiinimehu; itse sain puristettua tuoreesta appelsiinista desin verran mehua, toisen desin voi sitten kaataa vaikka kaupan mehupurkista. Anna hedelmäkiisselin jäähtyä ennen kuin kaadat sen suklaakiisselin päälle. Siirrä jälkiruoat joksikin aikaa jääkaappiin ja tarjoile kylmänä.

798522.jpg

Jälkkäri oli makuraatimme mielestä ihan hyvää ja todella täyttävää :-) Vinkkinä muille suklaafriikeille ja/tai kiireisille kokkaajille, että halutessaan voi tuon keltaisen kerroksen tietysti jättää väliin ja valmistaa pelkän suklaakiisselin: se maistuisi varmaan hyvältä esimerkiksi kermavaahdon kera...