Mokkapaloja olen tainnut aiemmin leipoa vain muutaman kerran, enkä ole ollut tekeleisiini oikein tyytyväinen. Sinnikkäästi päätin nyt kokeilla uudelleen - ja johan tärppäsi! Näillä ainesmäärillä paloista tuli suloisen pehmoisia ja oikein maukkaita:

Pohja:

225 g margariinia
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa


Sulata margariini. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja siivilöi sitten vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset: vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää taikinaan maito ja sulatettu rasva ja sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita 175 asteeseen paistumaan 20-25 minuutiksi.

Valmiista pohjasta voi ennen kuorrutteen levittämistä ottaa muoteilla erilaisia paloja, jos ei halua aina tarjota niitä perinteisiä neliöitä. Itse tein piparimuoteilla paria eri mallia, tuo pieni sydämenmuotoinen palanen sopii vaikkapa laihduttajille tai muuten vain pieniruokaisille ;-) Ulkonäkö nyt on mitä on, kun tuli taas kiireellä tehtyä, mutta tarkoitus olikin lähinnä testata muuteltua reseptiä...

732080.jpg

Kuorrute:

5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
6 rkl voisulaa
6 rkl kuumaa kahvia

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Kannattaa toimia suht ripeästi, jottei massa pääsee jähmettymään liikaa ennen aikojaan. Meillä tykätään paksusta kuorrutekerroksesta, joten tuosta määrästä ei riittänyt ihan koko pohjan päälle; ensi kerralla täytyy tehdä hieman isompi annos.

Sitten vain halutut koristeet päälle (esim. kookoshiutaleita, nam!), kahvia kuppiin ja herkuttelemaan :-)