Alkuviikosta bongasin Cebiciltä kerrassaan mainiolta vaikuttaneen reseptin: feta-pinaattipiiraan pestotwistillä. Sitähän oli tietysti päästävä oitis testaamaan - ja loput voittekin sitten päätellä siitä, että tuo kuvassa näkyvä piirakka on jo kolmas sen jälkeen leipomani... : D Tosi kiva uusi tuttavuus siis, suosittelen! Piirakan voi hyvin tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja halutessaan vähän lämmittää uudelleen ennen herkuttelua, maut tuntuvat vain paranevan jääkaapissa. Alkuperäisen ohjeen määrillä täytettä tuli todella todella reilusti, siitä olisi melkeinpä riittänyt kahteen piiraaseen; niinpä seuraavaa kertaa varten pienensin annosta, jotta pinaatit kavereineen mahtuivat sopivasti tuommoiseen normaalikokoiseen vuokaan. : ) Kuvan alta löytyvät minun käyttämäni määrät, Cebicin laatiman reseptin voi käydä kurkkaamassa täältä. Ihanaa viikonloppua kaikille, leipokaahan piirakkaa ja nauttikaa kevättalvisista säistä!



Pohja:

1 pkt piirakkataikinaa (pakaste)

Täyte:

1 iso sipuli
nokare voita tai tilkka öljyä
150 g pakastepinaattia
3/4 dl vihreää pestoa
mustapippuria
150 g ranskankermaa
2 munaa
150 g emmentalraastetta
n. 100 g fetaa (/salaattijuustoa) kuutioina

Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota paistinpannulla nokareessa voita. Lisää pinaatti joukkoon sulamaan. Kun seos on jäähtynyt, valuta siitä ylimääräinen neste pois, kääntele joukkoon pesto ja mausta pippurilla. Sekoita mukaan vielä ranskankerma, kananmunat ja juustoraaste. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan ja ripottele pinnalle fetakuutiot. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin puoli tuntia eli kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä. Täyte saattaa muuten paistamisen aikana kohota paljonkin, mutta tätä ei tarvitse pelästyä; pinta asettuu kyllä takaisin normaalitasolle, kun piirakka ehtii hieman jäähtyä. : )